• Volg Daalmijer Meubels

Daalmijer Meubels

Daalmijer heeft als zelfstandig ondernemer meer dan 30 jaar ervaring in de bouw(www.daalmijer.nl). Het maken van tafels is ontstaan uit hobby.
Daarom is Daalmijer Meubels als extra tak uitgegroeid. Bij ons staat persoonlijk contact boven aan. Vandaar dat wij ook geen webshop hanteren. Voor bestellingen, vragen of opmerkingen kunt u altijd bellen of mailen. Onze werkplaats en showroom is gevestigd op industrieterrein Hoorn 80.

(Europees)eikenhout

Ons (Europees)eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%. Hierdoor zijn onze producten geschikt voor verwarmde ruimtes. Gezien het gaat om houten tafels, wijzen wij u erop dat het hout kan gaan werken. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Daalmijer Meubels geeft geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken van het hout.

Hout zal weinig werken wanneer de luchtvochtigheid in de ruimte redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw meubel bestaat.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg het krimpen van de houten delen, waardoor het hout kan gaan werken. In dat geval kan een luchtbevochtiger in combinatie met een hygrometer een afdoende oplossing bieden.

Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor uw tafels een gezond leefklimaat.

Suar boomstamtafels

Ons Suar hout is afkomstig uit Indonesië . Hier is het hout wind gedroogd en worden er stalen draadeinden aangebracht in de tafelbladen. Dit wordt gedaan om het krom trekken van het hout tegen te gaan. Echter is het goed mogelijk dat het hout in huis nog werkt, waar door er scheurvorming kan ontstaan. Daalmijer meubels kan dit niet tegen gaan en geeft er geen garantie op. Wel kan de klant er zelf rekening mee houden (zie bovenstaande tekst over de luchtvochtigheid).

Bezorgen

Daalmijer meubels bezorgd door heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden. Voor het bezorgen rekenen wij 95 euro . De bestelling wordt altijd door 1 man afgeleverd , er dient voldoende hulp aanwezig te zijn om de bestelde producten te lossen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor hoe de producten op de plek komen, eventule schade aan de tafel of woning kan dan niet verhaald worden op Daalmijer meubels. Wel willen we helpen om de geleverde spullen te monteren. Als de klant op wat voor reden dan ook de bezorg afspraak niet nakomt zal Daalmijer meubels extra kosten in rekening brengen.

Stalen onderstellen

De stalen onderstellen worden standaard geleverd met dun plakvilt, de klant is zelf verantwoordelijk om de onderstellen voldoende van de vloer te houden. Stalen onder stellen kunnen afgeven op de vloer, Daalmijer meubels is daar niet verantwoordelijk voor. Het zijn industriële stalen onderstellen, dat wil zeggen dat er in de stalen kokers krassen of schade kan zitten. Op het staal kunnen ook lichte roest plekken ontstaan. Als u dit tegen wil gaan raden wij aan om de onderstellen in kleur te laten spuiten, Daalmijer meubels laat dat bij een professioneel spuit bedrijf doen kosten €150 euro extra.